Waar zijn wij aan het werk?

"Wij dragen zorg" is actief in onderstaande regio's. Valt jou woonplaats net niet binnen deze regio, geef ons dan gerust een seintje, dan bekijken we de mogelijkheden of gaan we mee met jou op zoek naar een andere geschikte verpleegdienst.

 • Kortrijk en deelgemeenten (Markt, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Rollegem, Aalbeke)
 • Kuurne
 • Harelbeke
 • Zwevegem
"Werken in de zorg betekent voor ons een verzameling van dankbare momenten"

Waarom kiezen voor Wij dragen zorg?

 • Wij zijn een sterk team! We dragen elkaar en onze patiënten.
 • We hebben respect voor onze patiënten en hun leefomgeving.
 • We zijn professioneel, geven tips en advies, verwijzen door indien nodig.
 • Zeer menselijk
 • We luisteren naar, en ondersteunen gans het gezin
 • Indien nodig gaan we mee op zoek naar zorgpartners voor betere begeleiding/verzorging van patiënt
 • We zijn discreet (beroepsgeheim) maar open en eerlijk naar patiënt.
 • We zijn enthousiaste Werkers!
 • Wij willen het allerbeste voor de patiënten!
walkingstick-image
nurse-image

Bel me, schrijf me, ...

Wij dragen zorg Ter Couter 25 - 8930 Menen

#wijdragenzorg

Volg ons ook op social media!

Veelgestelde vragen

Ik wil een zelfstandige thuisverpleegkundige maar hoe zit het met de betalingen?

Veel mensen denken dat zelfstandige thuisverpleegkundigen duurder zijn dan de grote, gekende thuisverplegingsdiensten. Echter, niets is minder waar. Hoe groot of klein de verpleegpraktijk ook is, iedereen maakt gebruik van dezelfde nomenclatuur. Dit is een wettelijke lijst waarin verpleegkundige prestaties opgesomd zijn en waarin de mutualiteit in tegemoetkomt.  Dit betekent voor jou dat wij RECHTSTREEKS afrekenen met de MUTUALITEIT waar je aangesloten bent. Je krijgt dan van ons elke maand een digitaal bewijsstuk hiervan. Zelf hoef je dus niets te betalen. Om te kunnen factureren via het derdebetalerssyteem hebben we nodig: Een klevertje van de mutualiteit (ziekenkas) waar u aangesloten bent. Indien vereist; een doktersvoorschrift waarop vermeld staat welke zorg u moet krijgen en de tijdsduur voor deze zorg. De elektronische identiteitskaart (momenteel NIET door CORONA) Wij brengen na het ontvangen van deze documenten de nodige administratie voor u in orde, u moet zelf verder niets ondernemen of voorschieten. Is het zo dat je langer thuisverpleging nodig hebt dan op je voorschrift vermeld staat, dan vragen we aan je behandelende arts een nieuw voorschriftje.

Wat is een zorgoverleg?

Een zorgoverleg is een vergadering waarin de arts, verpleegkundige, gezinszorg, de patiënt en zijn familie samen het zorgplan overlopen, bespreken en aanpassen indien nodig.

Hoe gaan jullie te werk?

Het eerste contact; Nadat wij gecontacteerd zijn (door het ziekenhuis, uw huisarts, mutualiteit, een familie- of gezinslid of door uzelf) gaan we een afspraak inplannen voor het eerste bezoek. Dit kan doorgaans dezelfde dag of de dag nadien plaatsvinden. In functie van uw zorgafhankelijkheid en/ of het medisch voorschrift kunnen we dan afspreken hoeveel keer per dag er een verpleegkundige bij u zal langskomen. Deze frequentie kan aangepast worden in functie van uw gezondheidstoestand. We maken alle administratie in orde en bespreken welke zorgen u nodig heeft. Wat we nodig hebben om de administratie verder in orde te maken is een klevertje van de mutualiteit, het doktersvoorschrift (indien nodig) en uw elektronische identiteitskaart. Indien nodig kunnen we ook helpen bij het inschakelen van andere hulpverleners zoals poetshulp, familiehulp, oppasdienst,….

faqLogo
Zit je nog met een vraag? Neem gerust contact op!